söndag 5 september 2010

grym eller dålig mamma?

Har nyss träffat ett par mammor. Mammor som inte är nöjda med sina dagmammor.

Barnen kommer hem smutsiga med leriga byxor och mat på tröjorna ( ingen haklapp till barn över 3år ), dagmammorna/dagpapporna har ingen framförhållning, köpta köttbullar, för mycket utflykter och är ansvarslösa.

Herre jävlar. Jag måste vara världens sämsta mamma i deras ögon. O är alltid smutsig. Hon leker med allt vad hon hittar. Har inte haft haklapp sen hon var ett. Tröjor och byxor med osynliga fläckar som inte går bort i tvätten går med flyttlass till olika barnhem.
Och vi ska inte tala om framförhållning. Och speciellt inte om min man och hans framförhållningar. Vi äter mat när vi är hungriga och glass när vi är sugen på glass, vi sover när vi är trötta och dricker vin varje onsdag jag och min man förstås!

Dagfamiljen är nog lite som oss fast de dricker inte vin på onsdagar iaf inte med barnen. Är klockan mycket tar de en korv med mos på Medis, mellis på en parkbänk eller picknick i en park.

Som sagt jag kan inte begära att någon skall ge mina barn bättre mat än vad jag själv ger dem. Jag rullar våra köttbullar, bakar vårt bröd och köper ekologiskt nästan jämnt. Den ända som kan ge mina barn bättre mat än mig är nog min mamma som skulle kärna sitt eget smör om hon bara hade en ekologisk ko i vardagsrummet.

Jag måste göra utflykter. Min man måste göra utflykter. O vill gärna åka på utflykter och T får bara hänga med. Stackars barn.
Vi är ganska spontana, vi är som en stor bokstavsfamilj. En utflykt som vi räknar med tar 2timmar kan bli 6 timmar och slutar med att vi gör något helt annat.

Sist men inte minst. Ansvar. Jag är inte ansvarslös jag ger bara mina barn lite utrymma för att utforska världen på deras sätt. Lite skrapsår här eller där tycker jag smyckar sommarbruna barnsben bara. Men självklart får de inte utforska allt de vill. Lite regler har vi minsann.


Men ibland känner jag mig som världens sämsta mamma till världens smutsigaste barn. Jag torkar inte mina barn runt munnen 10 gånger per minut, byter inte deras kläder så fort de har fått en fläck, plockar inte upp efter dem eller springer efter dem så fort de gnyr. Ibland önskar jag bara att jag hade lite renlighet och pedanterier i mig för jag vill ju också ha rena barn och ett rent hem!

Men jag måste erkänna, tanken försvinner ganska snabbt när jag tittar på mina underbara skrattande, nöjda och smutsiga skatter.
Fan, jag är grym. En grym mamma med grymma barn!

Nu ska jag äta nybakt bröd och dricka upp slatten från ett skitdyrt vin. Skål!





1 kommentar:

  1. Försökte kommentera förut, men vet inte om det försvann i cyberspace... Du är en GRYM mamma!
    (Kul att ha hittat hit till din blogg, tack för att jag fick adressen!)
    Kram Fia (Kristofers Fia ;-))

    SvaraRadera